”Kropp i balans” – Workshop i 3 delar

Tisdagar 9/4, 30/4, 21/5klockan 10.00-12.00

Söndagar 28/4, 12/5, 26/5 – klockan 13.00-15.00

Kropp i balans

Tre workshops där vi fokuserar på olika delar av kroppen.  Du kan gå dem separat eller så väljer du hela serien för att få ökad förståelse för hur kroppens olika delas är beroende av, och påverkar, varandra.

Kort beskrivning av upplägget: varje workshop inleds med miniföreläsning/kunskap följt av praktiska övningar för vald kroppsdel, och avslutas med ett pass som involverar yoga/styrka/mobilitet.

  1. Starka och glada fötter

Vi använder dem så fort vi rör oss – oavsett om vi står, går eller springer! Hur våra fötter fungerar vad gäller styrka och rörlighet är starkt kopplat till övriga kroppens funktion. Och ändå är det oftast inte förrän vi får problem eller ont som vi märker deras viktiga funktion och börjar ta hand om dem!

I den här workshopen utforskar vi fötternas rörlighet och funktion, gör stärkande övningar, tränar balans och mycket mer.

  1. Starka och rörliga höfter

Höfterna – den viktiga kroppsdelen som ”håller ihop” över- och underkroppen! Men som gör så mycket mer än så. Problem, stelhet eller smärta i höfterna, ländryggen eller området därikring är omöjligt att ignorera och ofta hänger dessa symptom ihop. Inte ovanligt är att vi tror/tycker att vi är stela och därför töjer och stretchar men utan resultat – omedvetna om att det kanske snarare är att stärka upp vi behöver!? Eller är det kanske inte musklerna som är stela utan fascia och bindväv? I den här workshopen utforskar vi sambandet mellan rörlighet och styrka i höfter, bäcken och ländrygg och hur detta kan påverka kroppen i övrigt, gör övningar för ökad flexibilitet och stabilitet m.m.

  1. Stark och smidig överkropp

Spänningar i nacke och axlar har nog de flesta upplevt någon gång. Kanske pga stress, hög arbetsbelastning eller mycket sittande vid datorn/mobilen? Vi behöver alla röra på kroppen på ett sätt som hjälper oss att både träna upp styrka och rörlighet i hela överkroppen! Kanske för att minska – eller förebygga – spänningar eller för att bibehålla styrka och rörlighet. I den här workshopen lägger vi fokus på nacke, axlar, skuldror och bröstrygg – vi utforskar, böjer, vrider, stärker och mycket mer.

Anmälan till Gymmix Träningscenter på plats, via telefon 033-140999 eller mail, reception@gymmix.nu. Det går också att köpa kursen on-line eller via medlemsappen. Anmälan är bindande.