Vi uppmärksammar 100% Ren Hårdträning vecka 41

Under veckan kommer vi delge information i våra sociala medier och på träningscentret. Hör av dig om du undrar över något kring dopning!

Dopning med anabola androgena steroider (AAS) är ett växande folkhälsoproblem. När media rapporterar om dopning är det oftast kopplat till idrotten. Men i Sverige är idrottsdopningen idag ett mycket begränsat problem. Den stora merparten som dopar sig är motionärer på gym, fjärran från tävlingsidrotten, som tar AAS för att snabbt bygga muskler i jakten på ett idealutseende.

Minst 40 000 svenskar uppskattas dopa sig varje år, men mörkertalet är potentiellt stort. I dag startar PRODIS (Prevention av dopning i Sverige) sin traditionella ”Uppmärksamhetsvecka” för att lyfta problemet med dopning. Under veckan sker manifestationer och aktiviteter på de omkring 600 träningsanläggningar runtom i landet som arbetar förebyggande enligt metoden “100% Ren Hårdträning”.

renhardtraning.com

Vi står för 100% ren hårdträning - Vad står du för?
Vi står för 100% ren hårdträning – Vad står du för?
Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter